Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Δράσεις Οκτωβρίου



 

Παρασκευή 6/10 και κάθε Παρασκευή 17:00 – 18:00. Ομάδα θεατρικού παιχνιδιού για προνήπια και νήπια, 4 και 5 ετών, με στόχο την ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας και την καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης.

Δευτέρα 9/10, 19:00 – 21:00 και κάθε δεύτερη Δευτέρα. Ομάδα σχολής γονέων παιδιών προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.

Πέμπτη 12/10, 17:30 – 21:30. «Το εσωτερικό μας παιδί». Βιωματικό εργαστήρι δραματοθεραπείας για ενήλικες. Σε αυτό το φθινοπωρινό εργαστήριο, θα επιχειρήσουμε να συνδεθούμε με τις ποιότητες του πάντα παρόντος εσωτερικού μας παιδιού, ευαίσθητου, πληγωμένου, αυθόρμητου, χαρούμενου...Να πάμε λίγο πίσω για να διευκολυνθούμε στο να πάμε λίγο μπρος...Να γίνουμε οι "αρκετά καλοί" γονείς που αξίζει κάθε ένα από αυτά τα εσωτερικά παιδιά... Υλικά μας, οι προσωπικές μας διαδρομές, η ομαδική συμπόρευση και τα μαγικά φίλτρα της Τέχνης! [Άνετα ρούχα - 2ο ζευγάρι κάλτσες]

Παρασκευή 13/10, 18:30 – 19:45. «Η χαμένη αλφαβήτα». Ένα θεατρικό παιχνίδι για πρωτάκια με θέμα τα γράμματα και ήρωες… τους πειρατές! Μέσα από τη φαντασία θα προσεγγίσουμε τους πρωταγωνιστές της πρώτης περιόδου της Α’ δημοτικού, τα γράμματα της Αλφαβήτας!. Το εργαστήρι αποτελεί και μία πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε μία ομάδα θεατρικού παιχνιδιού και δημιουργική ςέκφρασης σταθερής σύστασης για παιδιά Α’ δημοτικού.

Κυριακή 15/10, 10:00 – 15:00. Αισθητηριακή Αγωγή. Σεμινάριο για γονείς & παιδαγωγούς προσχολικής ηλικίας. Οι καθημερινές αισθητηριακές εμπειρίες βρεφών και νηπίων είναι πηγή ανάπτυξης και μάθησης. Στο παρόν σεμινάριο, θα προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων για το σπίτι ή / και τον παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο, το οποίο θα παρέχει επιπλέον εμπειρίες για την ανάπτυξη των παιδιών! Θα αναζητήσουμε τα κατάλληλα υλικά και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να στήσουμε τις γωνιές των αισθήσεων. Η στοχευμένη διαδικασία καλλιέργειας των πέντε αισθήσεων, η αφύπνιση και το «γαργάλημά» τους, καλείται αισθητηριακή αγωγή. Σας προσκαλώ, λοιπόν, γονείς και παιδαγωγούς παιδιών προσχολικής ηλικίας, σε ένα παιχνιδιάρικο ταξίδι αισθήσεων, με θεωρία μα και μπόλικη πράξη!!! Συστήνω άνετα ρούχα, έτοιμα για πειραματισμούς και πλυντήριο!! Let's get messy!!!! Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Μικρόπολις, Ν. Ζέρβα 5

Δευτέρα 16/10, 18:00 – 20:30. «Πώς μιλάμε με τα παιδιά για την απώλεια;». Σεμινάριο για γονείς και παιδαγωγούς. Είναι δύσκολο να μιλήσουμε με τα παιδιά μας για θέματα που και οι ίδιοι συχνά αποφεύγουμε ακόμη και να σκεφτούμε. Επειδή, όμως, τα ερωτήματα θα έρχονται ξανά και ξανά μέχρι να λάβουν μια ικανοποιητική απόκριση, ας είμαστε πιο έτοιμοι. Ας ξεκαθαρίσουμε πώς μιλάμε με τα παιδιά για την απώλεια και το θάνατο, τι λέμε, τι κάνουμε και τι είναι σημαντικό να αποφύγουμε. Ας ενημερωθούμε για το ρόλο μας στο σπίτι και το σχολείο, τη στάση που είναι σκόπιμο να τηρήσουμε και τις δραστηριότητες που μπορούμε να προτείνουμε στο παιδί, προκειμένου να εκφράσει τα πλούσια και αντιφατικά συναισθήματα που αναδύονται σε τέτοιες περιπτώσεις. Ας γνωρίζουμε ποια είναι τα σημάδια στη συμπεριφορά του παιδιού που θα πρέπει να μας θορυβήσουν, ας ψηλαφήσουμε τις δικές μας δυσκολίες σε σχέση με τα πυρηνικά αυτά ζητήματα της ζωής… Όπως συνήθως, η θεωρητική μας συζήτηση θα πλαισιωθεί από σχετικές ασκήσεις και δραστηριότητες, που μπορεί να αποδειχθούν βοηθητικές...

Τρίτη 24/10, 18:00 – 20:30. Μεγαλώνοντας παιδιά με υψηλή αυτοεκτίμηση. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ & ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ. ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ, ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Η αυτοεκτίμηση εκφράζει την αξία που δίνει κάποιος στον εαυτό του. Είναι μια συνολική , συναισθηματική κυρίως στάση για τον εαυτό, που μπορεί να είναι θετική ή αρνητική. Στο σεμινάριο αυτό, θα ασχοληθούμε με τους τρόπους που εμείς, ως γονείς και παιδαγωγοί, μπορούμε να ενισχύσουμε την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση των παιδιών μας, μέσα από την καθημερινή αλληλεπίδραση μαζί τους. Παιχνίδια και δραστηριότητες ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης θα συμπληρώσουν με ευφάνταστο τρόπο τη θεωρητική μας προσέγγιση!

Τρίτη 31/10, 17:30 – 21:30. Βιωματικό Σεμινάριο Μουσικοκινητικής για παιδαγωγούς προσχολικής και σχολικής εκπαίδευσης και γονείς. Στο σεμινάριο αυτό θα ασχοληθούμε με τις βασικές θεωρητικές αρχές της Μουσικοκινητικής αλλά κυρίως με τις ασκήσεις και τα παιχνίδια που μπορούμε να υλοποιήσουμε ανά ηλικιακή ομάδα παιδιών, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε μια ομάδα, ενισχύοντας τον συντονισμό, τη δημιουργικότητα, την έκφραση, την κοινωνικοποίηση και τη διεύρυνση των μελών της! Άνετα ρούχα, 2ο ζευγάρι κάλτσες και… φύγαμε!

Για όλες τις δράσεις είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 694 0045453 ή anoixtoparathiro.ioannina@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου